Nostalgisch, Mythologie en Keltisch

Het setje ‘Nostalgisch’ is een setje van 8 verschillende steekmarkeerders (vogelhuisje, hobbelpaard, telefoon, boertje&boerinnetje, grammofoon, spinnewiel, molen en strijkijzer) in de maat standaard, geschikt voor de meeste garens. De prijs voor een setje ‘Nostalgisch’ is exclusief verzenden € 7,50.
NB:
de steekmarkeerders van dit setje zijn NIET los te bestellen, gelukkig staat er genoeg ander leuks op de site 🙂
Een setje steekmarkeerders met Mythologische bedels. Of Nessie daar helemaal onder valt is eigenlijk de vraag, tot de verbeelding spreekt zij zeker 😉 Het setje bestaat uit 5 steekmarkeerders met de bedels:
Nessie – Pegasus – Stenen Mannetje – Dryade – Gaia (Peagan Goddes).
Ter verduidelijking, onderaan staat een stukje tekst over ieder van deze figuren.
Het zijn steekmarkeerders voor de gewone ‘gemiddelde’ draad, maar ook voor de dikkere draad. De prijs dit setje steekmarkeerder is € 4,95 (exclusief verzenden).
Van dit setje zijn alleen de ‘Stenen Man’ en ‘Gaia’ los te bestellen. Als losse steekmarkeerder kosten ze € 1,00 (exclusief verzendkosten).

NB:
Wie of wat zijn deze figuren? (van links naar rechts op de foto)
Nessie:
Zo wordt het monster van Loch Ness liefkozend in de volksmond genoemd. Het is een crypto zoölogisch dier dat volgens de sage zou leven in het Loch Ness, een groot, diep meer (=loch) in Schotland. Er bestaan vele onduidelijke foto’s van, maar haar bestaan is nooit aangetoond.
Stenen man:
In de Griekse mythologie worden Cairns (stenen mannetjes of steen stapeltjes) met Hermes geassocieerd. Volgens een legende werd Hermes door Hera voor het gerecht gedaagd, omdat hij haar favoriete dienaar Argus Panoptes had gedood. Alle andere goden dienden als jury en zij kregen stenen. Zij moesten de steen gooien en Hermes werd onder een stapel stenen bedolven.
Het stenen mannetje wordt echter ook gezien als voorloper van de stapeltjes stenen die wordt wel gebruikt om een pad of de top van een heuvel te markeren. In het verleden zouden reizigers die onherbergzame gebieden doorkruisten, de gewoonte hebben gehad om onderweg stenen op te rapen en toe te voegen aan het eerstkomende steenmannetje dat ze tegenkwamen. Vooral in het mistige klimaat van Engeland, Schotland, Wales of de hoogvlaktes in Scandinavië waar paden niet of nauwelijks zijn te herkennen zijn deze steenmannetjes bijzonder nuttig om de weg te kunnen vinden. Men loopt van het ene steenmannetje naar het volgende (zichtbare) steenmannetje. Ook in bergachtige gebieden worden steenmannetjes veel gebruikt.
Pegasus:
of Pegasos in ouder Nederlands ook Pegaas, is een figuur uit de Griekse mythologie. Pegasus, het gevleugelde paard, ontstond uit een liefde tussen de god Medusa en de zeegod Poseidon. Hij kwam ter wereld uit Medusa’s bloed toen de held Perseus haar doodde.
Dryade:
In de Griekse mythologie waren dryaden boomnimfen die eruitzagen als mooie vrouwen. Dryaden (of hamadryaden) waren elementaire krachten maar niet onsterfelijk. Zodra de boom doodging waarmee ze in verbinding stonden, stierven zij ook. Haar gezicht is hier in een blad afgebeeld.
Gaia – Godin Moeder Aarde:
Zij is een figuur uit de Griekse mythologie. Zij is de oermoeder, de Aarde, die ontstond uit de Chaos aan het begin van de dingen. De Chaos bevatte alle basisbestanddelen, de vier elementen aarde, water, lucht en vuur.
Keltische figuren, op een na dan. Zo zie je maar weer dat ik hier minder verstand van heb dan onze jongste. Een van deze figuren komt uit de Harry Potter verhalen . . . De prijs voor een setje van 6 van deze steekmarkeerders is exclusief verzenden € 5,95.
NB:
de steekmarkeerders van dit setje zijn niet los te bestellen, gelukkig staat er daarvoor genoeg ander leuks op de website 🙂
This entry was posted in 5 - Setjes and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.