Origami Kraanvogel

Vouw duizend origami kraanvogels in één jaar en laat je wens door de goden vervullen. Dat is de Japanse filosofie die achter het vouwen van deze papieren vogels schuilgaat.  Dat aantal volgt uit de vermeende levensduur van kraanvogel: namelijk duizend jaar. Dit bekendste Japanse papieren vouwkunstwerkje wordt gegeven als symbool voor geluk, lang leven en trouw, het perfecte cadeau voor een geboorte of een huwelijk. 

Ik ben al jaren gefascineerd door dit vouwwerkje. Ooit (in een lang geleden verleden 😉 ) zat er bij mij in het restaurant waar ik werkte een delegatie van ‘hoog welgestelde Japanse’ heren met hun ega’s. Voor mij was het heel erg opletten. Wij schenken een wijnglas pas bij als het glas leeg is, bij hen betekend een leeg glas dat zij geen wijn meer willen. Als zij het gerecht op hun bord niet helemaal opeten, betekent dit een compliment voor de kok. Hun tolk maakte me wegwijs.
Bijna aan het eind van de voor hen zeer geslaagde avond haalden zij mooie papiertjes tevoorschijn. We mochten meekijken hoe zij een kraanvogel vouwden. Ieder van ons kreeg er persoonlijk een. Een hele grote eer! Ik heb hem dan ook nog steeds 🙂

De Origami Kraanvogel bedel die ik gevonden heb is niet de lichtste, vandaar dat deze bij de steekmarkeerders voor de dikkere draad staat. Om te bestellen kun je een email sturen naar: bestelling@steekmarkeerders.nl, de prijs van deze steekmarkeerder is € 1,00 per stuk exclusief verzenden.

Een mooi sieraad aan je werk, leuk om cadeau te geven 🙂

This entry was posted in 0 - universele steekmarkeerders, 3 - dikkere draad steekmarkeerders and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.