Handige Hulpjes

Naast steekmarkeerders in allerlei soorten wordt mij nog wel eens gevraagd naar andere ‘hulpjes’. Op deze pagina heb ik een aantal hulpjes verzameld, waar je misschien wel naar op zoek bent.

🌷

👛🌷👛🌷👛

Armbanden,
om je steekmarkeerders bij elkaar te houden:

Een mooi sieraad, je steekmarkeerders onder handbereik 🙂 (lengte 21 cm)
Op de bovenste foto hangen er 7 steekmarkeerders voor dun garen aan de armband,  4x Yin-Yang, en 3x Hello Kitty. Het haakje van deze steekmarkeerders heeft een afmeting van 12×7 mm, het gewicht van de bedel is laag. Door het kleinere haakje en lage gewicht is deze steekmarkeerder geschikt voor het haken en breien met dun garen. Ze zijn geschikt voor garen-creaties tot naald 2/3.
Op de tweede foto hangen er 6 verschillende naai-accessoires aan de armband. Het haakje heeft een  afmeting van 16×8 mm waardoor deze gemakkelijk aan je draad te bevestigen is. Deze steekmarkeerder is geschikt voor garen met dikte 2,5 tot 5,5.
De derde foto is een armband met 6 verschillende steekmarkeerders. Het haakje heeft een  afmeting van 16×8 mm waardoor deze gemakkelijk aan je draad te bevestigen is. Deze steekmarkeerder is geschikt voor garen met dikte 2,5 tot 5,5. Over het algemeen gebruik ik bedels die 2-zijdig zijn. Bij tekst-plaatjes is dit echter niet het geval. Zoals je op de onderste foto kan zien is het lieveheersbeestje ook een uitzondering, dit is een eenzijdige holle bedel.
Heb je liever een armband met 6 gelijke steekmarkeerders? Geen probleem, mail je wensen of vragen hierover naar het besteladres en ik laat je weten of jouw specifieke wens tot de mogelijkheden behoort.
Bij alle steekmarkeerders is gebruik gemaakt van een ovaal verbindingsoogje tussen haakje en steekmarkeerder. Deze manier van verbinden is vele malen sterker dan een verbinding met een rond oogje. Dit maakt de charms uitermate geschikt voor het gebruik als steekmarkeerder.
De prijs van deze armbanden is € 14,95 per stuk (inclusief 6 steekmarkeerders). Wil je er een ander setje aan dan op de foto, geen probleem natuurlijk, laat het maar weten in een email.

En verder,
Omslagdoeken, het blijven heerlijke haakprojecten. En makkelijk, ik sleep een bol whirl overal mee naar toe. Ik vind het heerlijk garen om mee te werken en het past gemakkelijk in mn tas. Van Caro’s Atelier kreeg ik bij de eerste een mooi organza zakje mee. Hier past zowel de bol als m’n haakwerk in. Super toch?
Het enige nadeel van een omslagdoek vind ik is dat ik deze regelmatig weer opnieuw om moet doen omdat deze van m’n schouders glijdt. Maar, daar heb ik inmiddels de volgende hulpjes voor gevonden. Ze zijn van kunststof met ‘metaal look’ en wegen daardoor niet veel.

Comments are closed.