Wel of geen coockies?
Waarom wordt er op de pagina van Steekmarkeerders.nl niet gevraagd om Cookies te accepteren. Een vraag die mij inmiddels al een paar keer is gesteld. Meer uitleg hierover geef ik jullie graag:
Er is maar een simpel antwoord op, ik doe niet aan cookies. Ik volg mijn bezoekers niet in hun doen en laten en het is niet nodig te weten wie zij zijn en waar zij vandaan komen. Bezoekers hoeven niet in te loggen, hoeven geen account aan te maken of wat dan ook. Steekmarkeerders.nl is simpel een pagina om te kunnen bekijken wat er mogelijk is, cookies zijn daarvoor totaal niet nodig. En als je een bestelling geplaatst hebt zal ik zeer zorgvuldig zijn met de gegevens die je mij verstrekt, zie voor meer informatie bij de Privacy Verklaring.

Wil je meer weten over het hoe en wat van cookies? Als je verder leest, leg ik je graag het een en ander uit.

Wat is een cookie?
Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van een website of applicatie wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar de servers van die betreffende pagina teruggestuurd worden.

Gebruik van permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kan een bedrijf randapparatuur van hun bezoekers herkennen bij een nieuw bezoek op hun website. Zo kunnen zij bepaalde instellingen per bezoeker onthouden. De website kan met behulp van cookies speciaal op uw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer u toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen zij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoeft u niet steeds uw voorkeuren opnieuw aan te geven, waardoor u tijd bespaart en een prettiger gebruik van die bepaalde website kunt maken. Permanente cookies kunt u verwijderen via de instellingen van uw browser.

Gebruik van sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kan er gezien worden welke onderdelen van de website de bezoeker met dit bezoek heeft bekeken. Zij kunnen hun dienst daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van hun bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra de bezoeker zijn of haar webbrowser afsluit.

Google Analytics
Via de betreffende website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Het bedrijf (website eigenaar) gebruikt deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Het bedrijf kan deze informatie gebruiken om de website te verbeteren. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Het bedrijf heeft hier geen invloed op. Die heeft Google mogelijk al dan niet impliciet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.
De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Social widgets
Op sommige pagina’s van website’s zijn mogelijk buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook respectievelijk Twitter zelf afkomstig zijn, of van intermediërende partijen zoals AddThis. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. De website eigenaren hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van AddThis, Facebook, Twitter en eventueel andere gebruikte sociale diensten (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.
Maar, daarom bij mij geen knoppen hiervoor. Wil je Steekmarkeerders.nl op Facebook volgen,liken of een bericht delen, zul je dat zelf op Facebook aan moeten geven/aan zetten of de URL van die pagina/post van de website moeten delen.
De informatie die er via ‘social widgets’ (hier boven genoemd) verzameld wordt, wordt wel zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

Meer informatie over cookies en de cookiewet?
Onder meer op de website van de consumentenbond kunt u informatie over cookies vinden.